По темата Кризи сме като скачени съдове с Европейския  съюз.

...
По темата Кризи сме като скачени съдове с Европейския  съюз.
Коментари Харесай

Плугчиева, дипломат: По темата Кризи сме като скачени съдове с ЕС

По тематиката " Кризи " сме като скачени съдове с Европейския  съюз. Това сподели пред БНР дипломатът и някогашен вицепремиер Меглена Плугчиева, някогашен консултант на служебния министър председател Димитър Главчев.

" Националните тематики (в предизборната акция - б.р.) са толкоз доста и толкоз тежки, че изместват фокуса на внимание от европейските тематики, които също не са за подценяване. По тематиката " рецесии " сме като скачени съдове с Европейски Съюз, защото там следим в последните години струпване на рецесии - и стопански, и миграционна, и климат, и Зелената договорка, която донесе повече проблеми и напрежение ".  

По думите ѝ ЕС не е в добра обстановка стопански.

" Всички разбори демонстрират, че в последните 5 години Европейски Съюз не може да се похвали с огромни достижения в нито един бранш ", разяснява още Плугчиева и изброи решения, свързани с ваксини срещу Covid-19, загуба на конкурентоспособност в стопанската система и промишлеността. 

С частичния Шенген имаме повече проблеми, в сравнение с изгоди, счита дипломатът:

" В консулските служби на посолствата на България в чужбина има претоварване и заради частичния Шенген има нови условия и условия, тъй че не не могат да одобряват документи за работни визи на служащи от трети страни, от които се нуждаем. Хотелиери описаха, че отговорът на консулски служби е бил, че едвам ноември ще могат да дадат часове за банкет на документи ", изясни тя.

Според Меглена Плугчиева допускането, че нарастването на пенсиите от 1-ви юли ще е с 10%, а не с 11% - значи, че " бюджетът не разрешава и това са заложени мини от предходното ръководство ".

В предаването " 12+3 " тя коментира и приетия от Народното събрание 15% таван на комерсиалната надценка за три типа хляб при оставащ 0% Данък добавена стойност:

" Този циничен метод е извънредно рисков. Той става норма на държание, а е доста рисково, тъй като губим устоите на правовата страна.... Регулация на надценката и то в последната секунда на работа на този парламент, и то на коляно, и без взимане поради на способеното мнение на съответните... ".

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР